Tesla má za sebou i přes globální čipové krizi rekordní čtvrtletí

on

|

views

and

comments

Americký výrobce elektromobilů Tesla má za sebou i přes globální čipové krizi rekordní čtvrtletí. Zisk ve 3. čtvrtletí vzrostl o 389% a překonal očekávání Wall Street.

Zisk za tři měsíce od července do září stoupl na 1,62 miliardy USD (1,39 miliardy eur) nebo 1,44 USD na akcii z 331 milionů USD nebo 0,27 USD na akcii ve stejném období před rokem, uvedla Tesla ve středu (20. 10) po zavření burzy v USA. Zisk upravený o mimořádné položky dosáhl 1,86 USD na akcii po 0,76 USD před rokem, přičemž analytici prognózovali jen 1,58 USD.

Tržby se meziročně zvýšily o 57% na rekordních 13,76 miliardy USD z 8,77 miliardy USD. Analytici počítali s tržbami na úrovni 13,62 miliardy USD. Motorem byl vysoký prodej. Ten výraznější neprošel globální problémy dodavatelských řetězců, které nutí jiné automobilky omezovat výrobu. Tesla v 3. čtvrtletí dodala svým zákazníkům 241.391 vozů, což bylo o 73% více než ve stejném období v roce 2020.

„Třetí kvartál 2021 byl rekordním z více perspektiv. Zaznamenali jsme náš historicky nejvyšší čistý příjem, provozní zisk i hrubý zisk. Navíc jsme dosáhli provozní marži 14,6%,“ uvádí se v prohlášení společnosti.

Tesla počítá s rychlým zvýšením výrobní kapacity a očekává, že meziroční tempo růstu dodávek její elektromobilů se zrychlí na 50%.

Akce Tesly uzavřela středeční obchodování se ziskem 0,18% na 865,80 USD. V poburzovom obchodování se však oslabila o 0,59%.

Share this
Tags

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Novinky v marketingových strategiích pro letošní rok

V roce 2024 se stále jedná o důležitou součást SEO strategie - linkbuilding. Tato metoda získávání zpětných odkazů na webové stránky má stále významný...

Cestujte levně a užijte si o to více dní na cestách!

Pokud milujete cestování, jistě se čas od času potěšíte levnými letenkami do destinace na vašem bucketlistu, načež „běžíte“ na stránky s ubytováním, abyste si ověřili...
spot_img

Recent articles

More like this